Despre blog

Acest blog se dorește a fi o alternativă la știrile și articolele publicate de mass-media oficială (bloguri, saituri, televiziuni, ziare) care manipulează psihicul uman colectiv. Manipularea se face prin două metode: prin minciună și/sau ascunderea adevărului prin omisiune. Articolele sunt preluate din media alternativă, liberă și independentă.
Reguli generale:
1. Articolele publicate pe acest blog reprezintă, în majoritate, preluări traduse și editate. Traducere și editarea au ca scop o cât mai corectă interpretare a articolului original și nu vor aduce modificări care să denatureze mesajul acestuia. Sursele articolelor preluate vor fi publicate, cu trimitere directă către ele.
2. Articolele administratorilor/colaboratorilor blogului vor fi prezentate cu caractere speciale și vor fi semnalate ca atare.
3. Toate opiniile prezentate pe acest blog aparțin autorilor. Opiniile prezentate în articolele administratorilor/colaboratorilor intră sub incidența dreptului de autor.
4. Opiniile prezentate în comentariile vizitatorilor aparțin în totalitate acestora și vor fi moderate de către administratorii blogului.
5. Administratorii blogului își rezervă dreptul de a nu publica comentariile injurioase și/sau răuvoitoare care pot aduce atingere demnității ființei umane, precum și cele care depășesc limita bunului-simț.
Constituția României – Libertatea de exprimare și Dreptul la informație
ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.
ARTICOLUL 31
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
(3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s