Destinul și Liberul Arbitru

de Owen K Waters

În Vechea Realitate lucrurile au fost privite ca fiind potențiale opuse: cald sau rece, alb sau negru, bine sau rău, etc. În Realitatea extinsă a Noii Conștiințe viața este văzută într-un mod unificat. Fațetele aceleiași monede sunt privite nu ca fiind potențiale opuse, ci mai degrabă ca fiind doar aspecte diferite ale ei.
În viziunea Noii Realități a lumii, extremele opuse cald și rece devin grade variabile de căldură. Negru și alb devin, în schimb, infinite nuanțe de gri. Binele și răul devin diferite nuanțe ale naturii umane și pot fi percepute fără judecata și teama care provin din Vechea Realitate a gândirii polarizate.
În Vechea Realitate destinul și liberul arbitru au fost privite ca excluzându-se reciproc. Raționamentul era că dacă există destin, acesta controlează totulul și, prin urmare, liberul arbitru nu există. Pe de altă parte, se poate dovedi că liberul arbitru există prin alegerea făcută. Deci, așa după cum dictează logica, dacă liberul arbitru există, atunci nu poate exista destinul.
Totuși…poate că această alegere a „liberului arbitru” a fost, într-adevăr, una pre-destinată. Poate că persoana a fost destinată să facă această „alegere” tot timpul, astfel încât experiența „alegerii” a fost doar o iluzie. La acest nivel, de regulă, oamenii se dau bătuți pentru că se intră într-o schemă a „logicii raționale”, cum ar fi aceasta: „cine a fost primul…oul sau găina?”.
Schemele „logicii raționale” poziționează mintea într-o buclă fără de sfârșit, până atunci când faci un pas înapoi și privești situația dintr-o perspectivă extinsă. Noua perspectivă extinsă permite includerea factorilor non-materiali. În luarea deciziei referitoare la „cine a fost primul…oul sau găina?” trebuie doar să „ieși din schemă” și să realizezi că Creatorul a proiectat găina pentru ca aceasta să se auto-perpetueze.
Atunci când „ieși din schemă” și privești destinul și liberul arbitru dintr-o perspectivă extinsă, realizezi că nimic nu trebuie privit la modul „absolut”. Dacă fiecare eveniment din viața ta ar fi fost „pre-determinat”, nu ar exista nicio altă variantă, precum „liberul arbitru” sau „auto-determinarea”. De aceea, datorită liberului arbitru, destinul nu poate fi „bătut în cuie”.
Prin urmare, destinul nefiind bătut în cuie înseamnă că reprezintă „o variabilă”. Destinul și liberul arbitru vor exista ca aspecte împletite ale vieții tale. Precum firele unei țesături, ele interacționează unul cu celălat, rezultând astfel un melanj care dă naștere evenimentelor din viața ta.
Destinul tău este creat de planurile pe care le-ai făcut la nivelul Conștiinței Suprasufletului. Înainte de a te fi născut, ai făcut planul principal pentru această viață. Apoi, în momentul în care te-ai născut, regulile jocului „cer” uitarea întregului aranjament inițial. Acesta este „jocul vieții” în tărâmul fizic.
Cu toate acestea, în timpul somnului ai șansa de a vizita cele mai profunde niveluri ale conștiinței umane…ai șansa de a (re)vedea modul în care planul (inițial) trebuie să se desfășoare și, dacă dorești, să faci modificări în planul actual. Dimineața, după trezire, te întorci în corpul fizic și amnezia „lovește din nou”. La câteva secunde după ce mintea conștientă se reconectează cu creierul fizic, uiți atât visele de suprafață cât și experiențele profunde ale nopții.
Amnezia poate fi o parte a jocului pe care-l jucăm în această viață, dar ghidarea interioară este întotdeauna disponibilă pentru oricine-i acordă atenție. Intuiția este legătura cu Suprasufletul, Ființa Interioară care, la rândul ei, este legată de restul Universului și toate nivelurile Creației.
Niciodata nu ești lăsat singur, bâjbâind în întunericul vieții pur fizice. Ființa Interioară este mereu cu tine, exprimându-se cu informații intuitive prin șoapte liniștite. Datorită acestei busole interioare a Cunoașterii poți simți întotdeauna care sunt alegerile corecte. Poți spune întotdeauna dacă viața ta se desfășoară conform planului, la fel cum tot atât de bine poți spune dacă ești distras temporar planului tău. Ai întotdeauna la îndemână mijloacele de a fi pe drumul cel bun sau să revii din nou pe el, explorând în același timp temele fascinante care alcătuiesc planul tău de viață.
Cea mai benefică utilizare a liberului arbitru este aceea de a explora întregul potențial al temelor care alcătuiesc viața ta, câștigând astfel cea mai mare experiență posibilă din planul tău de viață.
Destinul reprezintă o influență care vine din planul interior. Nu este nimic „absolut” (bătut în cuie) în destinul tău. Este ca „o presiune” care caută în mod constant cea mai bună cale de desfășurare a planului vieții tale.
Liberul arbitru oferă mijloacele de manifestare a destinului, într-un mod care asigură accesul la învățarea lecțiilor pentru care ai venit aici, în această viață.
Destinul este variabil. Se adaptează mereu noilor circumstanțe din viața ta de zi cu zi. Atunci când ești pe drumul cel bun ai sentimentul că ești parte a fluxului vieții și că-ți manifești întregul potențial al modului în care ți-ai planificat ziua…și zi după zi, întreaga viață.
Destinul este planul. Liberul arbitru este acțiunea. Experiența este rezultatul.
Asta e ceea ce este ființă umană.
Sursa articolului: mail
Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s