10 adevăruri despre Conștiință

De Josh Richardson
Conștiința a fost definită în multe feluri de către mulți oameni, dar nicio definiție nu poate explica ceea ce este cu adevărat. Cu toate acestea, există mai multe componente de bază care ajuta la definirea ei și ne permit să evaluăm nivelul nostru de conștiință. La ce nivel ești?
Înainte de a citi această listă, este important să înțelegem că fiecare persoană este la nivelul la care trebuie să fie. Nu există nivel bun sau nivel rău, nivel inferior sau nivel superior. Ceea ce urmează este doar un ghid…și dacă nivelul tău actual este forța sau puterea, trebuie să înveți lecțiile pentru care ai venit.
Ce este Conștiința:
 1. Ea este fără formă…un câmp invizibil de energie cu potențialitate și dimensiuni infinite, substratul întregii existențe, independent de timp, spațiu sau locație, și în care totul este independent și în același timp, interdependent.
 2. Ea cuprinde întreaga existență dincolo de orice limitare, dimensiuni sau timp, și înregistrează toate evenimentele, indiferent de cât de minuscule ar fi ele, cum ar fi chiar și un gând trecător.
 3. Ea permite înregistrarea tuturor evenimentelor care au loc în și în afara timpului și spațiului, accesibile oricând datorită caracteristicii sale unice: un câmp intrinsec de Energie și Conștiință.
 4. Ea este substratul inseparabil al capacității umane de a cunoaște sau experiementa, de a discerne sau de a observa, și este esența capacității de conștientizare de sine.
 5. Ea reprezintă un câmp cu putere și potențial infinite din care se manifestă Universul, și în care Creația este un proces în continuă desfășurare.
 6. Ea există de-a lungul Universului, independent de caracterizarea umană și este, în esență, un câmp unificat în care există niveluri variabile de frecvențe de vibrație care apar ca fiind (și) Universul observabil. Ca și în domeniul fizicii, cu cât frecvența de vibrație a energiei este mai mare, cu atât este puterea mai mare.
 7. Ea este universală, atotcuprinzătoare…un câmp vibrațional de energie care poate fi descris ca omniprezent și, prin urmare, omniscient și omnipotent (atotputernic). Prezența Conștiinței este percepută de către toate ființele conștiente…la nivel subiectiv este percepută ca fiind însăși existența de sine. Astfel, gradul de conștientizare a prezenței Conștiinței ca substrat al existenței este realitatea subiectivă primordială care stă la baza tuturor posibilelor experiențe umane.
 8. Nivelele sale sunt perceptibile prin conștientizarea simplei calități a conștiinței de sine…omnisciența Conștiinței recunoaște și răspunde la ceea ce știi că ești și reprezintă Adevărul, în virtutea faptului că știi ceea ce ești. Astfel, Conștiința, la fel ca o oglindă, reflectă impersonal realitatea care este neschimbată și neafectată de acest proces. Prin urmare, Conștiința „nu face nimic” dar, la fel ca gravitația, oferă contextul în care Potențialitatea creează realitatea din „nimic” (din forma necreată), de la non-experimentare la experimentare.
 9. Ea este o parte a Vieții însăși, parte care nu este poate fi distrusă dar care își poate schimba forma la trecerea pe un interval diferit de frecvență. În experiența umană este denumit „eter”, „spiritual” și alte „tărâmuri” energetice descrise de-a lungul timpului.
 10. Ea este „Tot Ceea Ce Este” și reprezintă diferitele nivele de vibrații ale energiei. O scală a Conștiinței poate fi definită, dar ar avea o valoare pragmatică în concordanță cu interiorul fiecărei ființe umane. O scară logaritmică a Conștiinței, de la 1 la 1000, care începe cu numărul „1” ca existență a vieții în sine și continuă până la „1000” (cel mai înalt nivel de conștiință atins vreodată de omenire) este suficientă pentru a include toate gamele de frecvență posibile ale conștiinței umane. O astfel de scară poate fi percepută ca fiind foarte informativă și valoroasă teoretic și practic în ceea ce privește înțelegerea Universului și a Divinității.
Acesta este doar o reprezentare a procesului de trezire. Pentru prima dată există o trezire la scară largă pe planeta noastră. De ce acum? Pentru că dacă nu există nici o schimbare în conștiința umană acum, ne vom distruge și, probabil, vom distruge și planeta. Nebunia minții egotice colective (amplificată de știință și tehnologie) a dus rapid specia noastră la un pas de dezastru. Există acum, probabil, o masă critică destul de mare pentru crearea unui nou Pământ. Deci, transformarea Conștiinței speciei umane are loc cu adevărat, chiar dacă acest aspect nu va apărea la știrile din această seară. Se întâmplă acest lucru destul de repede? Iată câteva din nivelele de conștiință în care mulți dintre noi încă sunt:
Nivelele de Conștiință
Nivelele de Conștiință
Fiecare nivel de conștiință coincide cu comportamente umane determinabile și percepții despre viață și Dumnezeu. Fiecare nivel reprezintă un domeniu atractor corespunzător de putere care există dincolo de realitatea noastră tridimensională. Există un punct critic al fiecărui nivel în jurul căruia acesta se desfășoară (sau este antrenat).
Numerele de pe scală reprezintă calibrări logaritmice (frecvențe vibratorii măsurabile pe o scară care crește la puterea a zecea) ale nivelelor conștiinței umane și corespondentele lor în realitate. Numerele în sine sunt arbitrare; semnificația constă în relația numerică dintre un anumit nivel și următorul. De exemplu, scara Dr. Hawkins este de 1 la 1000…o scară similară ar putea fi concepută de la 1 la 10, unde 2 este curaj și 5 este Iubire.
Dr. Hawkins subliniază că cele mai mari două bariere de creștere spirituală par să fie la nivelele 200 și 500. Nivelul 200 (curajul) reprezintă o schimbare profundă de la un comportament distructiv și dăunător, la un comportament care promovează Viața în integralitatea ei…tot ceea ce este sub nivelul 200 își poate ridica vibrația prin kinetoterapie. În prezent, aproximativ 78% din populația lumii este sub acest nivel important. Capacitatea distructivă a acestei majorități ar anihila omenirea, dacă efectul de compensare al celor 22% peste nivelul 200 nu și-ar face simțită prezența. Deoarece scara conștiinței este una logaritmică, fiecare punct gradual de creștere reprezintă un salt uriaș în putere. Ca atare, o persoană calibrată la nivelul 600 contrabalansează negativitatea a 10 milioane de oameni aflați sub nivelul 200.
A doua mare barieră este nivelul 500 – Iubirea. În acest context, Iubirea este un mod de a fi, de a exista în această lume – nu o stare emotivă, așa cum cei mai mulți dintre noi o percepem. Conform Dr. Hawkins, motivul pentru care nivelul Iubirii este atât de dificil de atins este acela că ego-ul este foarte înrădăcinat în lumea fizică, spre deosebire de spiritualitate care este atinsă la nivelul 500. Borna 400 reprezintă nivelul motivării, ghidat de lumea abstractă a formei…o lume liniară, mecanică – societatea noastră modernă care include progresele în medicină, stiință, guvernare, etc. Ceea ce este foarte interesant este că eșalonul superior al geniului intelectual reprezentat de către Einstein, Freud, Newton, Aristotel, etc este situat în imediata vecinătate a numărului 499. Borna 500 reprezintă un obstacol foarte greu de atins – doar 4% din populația lumii se află în imediata apropiere a numărului 500. Acest nivel reprezintă trecerea de la forma liniară sau domeniul fizicii demonstrabile (fizica clasica sau fizica newtoniană) la forma neliniară sau tărâmul fără formă al nivelului spiritualității.
Este important să înțelegem că niciun nivel nu este mai bun sau mai rău decât altul. Ele nu sunt opuse/opozabile. Tabelul nivelurilor de Conștiință reprezintă o gradație a conștiinței – grade de experiență a Realității, existența lui Dumnezeu și nivelul capacității de Iubire, proprii fiecăruia. Nivelul 500 (Iubirea) nu este „mai bun” decât nivelul 400 (motivarea)…ele reprezintă pur și simplu gradații diferite (și un nivel mai ridicat de adevăr) pe o scară care tinde către infinit.
Nivelul la care se află o persoană rămâne, de regulă, destul de constant pe durata vieții sale. Emoțiile vin și se duc precum vântul care adie, dar nivelul conștiinței unei persoane este reglementat de câmpurile specifice de energie din domeniul neliniar care, în general, nu se schimbă. De-a lungul unei vieți, valoarea medie a nivelului de conștiință a unei persoane se va schimba cu aproximativ cinci puncte (aceasta nu este o derivare statistică, ci o valoare medie descoperită de Dr. Hawkins prin cercetări kinetice). Cu toate acestea, este posibil ca un individ (un aspirant spiritual, de exemplu) să experimenteze salturi (în sus sau în jos) ale nivelului conștiinței proprii, de sute de puncte într-o singură viață.
Sursa articolului
Reclame

2 comentarii

 1. a masura nivelul constiintei este mai simplu decit se poate crede. pur si simplu principiul al doilea al termodinamicii ce masoara entropia unui sistem, in realitate masoara nivelul constiintei si face asta printr-o functie logaritmica cu minus. adica nivelul constiintei unei persoane este minus logaritm din microstarile persoanei, unde „microstare” inseamna momentele cheie ale unei activitati. ex.- daca ai o intrebare despre ceva anume, micro-stare inseamna atit momentul cind iti pui intrebarea, cit si momentele cind iti obtii raspunsul; daca ti-ai dat singur raspunsul starile se reduc la 1, iar logaritmul este 0, indiferent de semn sau baza. asadar entropia ta tinde spre zero atunci cind nivelul tau de constienta, materializat in timpul scurt al aparitiei raspunsului datorita informatiilor ce le detii, este mare. ori o entropie ia valori intre minus infinit si zero, deci creste (pina ajunge la o stare de potential absolut = celebrul zero absolut = energia punctului zero); asta inseamna o dezordine mai mare a sistemului ce-l reprezinti, dar o constiinta mai mare. intr-o nota comica – cu cit stii mai multe si ai constiinta, cu atit te cureti mai repede fizic, pentru ca devii intreg universul…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s