SUA și UE se vor prăbuși, indiferent de „contaminarea” economică

Brandon Smith, 24 iunie 2015
Pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat în întreaga lume în ceea ce privește colapsul economic, trebuie să nu acordăm atenție falselor versiuni ale realității prezentate pe canalele oficiale. Atunci când vine vorba de UE și convulsiile sale financiare actuale, este foarte important, în multe privințe, să ignorăm total Grecia. Să uităm de toată această melodramă care a fost creată în jurul creanțelor Greciei. Va găsi Grecia o cale de a plăti creditorii? Va eșua? Va încheia un acord cu Rusia și BRICS? Vor exista concesii de ultim moment, pentru a salva sistemul? Nu contează! Totul e o telenovelă, o elaborată piesă de teatru Kabuki, condusă de finanțatorii și globaliștii mondiali.
Cel mai important este să ne amintim chestiunile fundamentale. Grecia nu-și va putea plăti datoriile. Punct! Nu există nicio îndoială în această privință. Poate va ajunge la un acord azi, poate mâine; dar, în cele din urmă, capacitatea țării de a găsi resurse pentru a face față obligațiilor sale, care vor crește exponențial, se va sfârși. Acesta este un lucru inevitabil, și niciun „acord” de ultim moment nu va schimba această stare de fapt.
De ce atât de mulți economiști se arată îngrijorați vizavi de o țară mică, precum Grecia? Pentru că totul face parte dintr-o mare minciună: o poveste mincinoasă, perpetuată de păpușari, care spune că dacă Grecia nu-și plătește datoriile sau părăsește UE, acest lucru ar putea declanșa un efect de domino asupra altor națiuni ale căror creanțe vor urma modelul grecesc. Minciuna ascunsă în această povestire este afirmația că Grecia va provoca o „contaminare”, prin neplata creanțelor. Să fie clar: nu va exista vreo contaminare! În ultimele două decenii, multe țări din UE și-au creat propriile probleme cu plata datoriilor, și asta nu din cauza Greciei! Fiecare dintre aceste țări (Italia, Spania, Portugalia, etc) are propriul dezastru al datoriilor suverane, cauzat de iresponsabilitatea din domeniul fiscal. Singurul motiv legitim pentru așa-numita „contaminare” este faptul că aceste țări au fost forțate să adere la un gen de interdependență socialistă, prin însăși structura de existență a UE.
Nu uitați niciodată acest lucru: UE are probleme nu din cauza Greciei, ci din cauza interdependenței supranaționale forțate. După toate legile, UE nici nu ar trebui să existe…și nici vreun sistem centralizat al unei monedei unice, supranaționale.
De asemenea, instituțiile globaliste precum FMI sunt foarte motivate să inițieze un dezastru în UE, în ciuda presupunerilor unor oameni că UE reprezintă un model al globalizării. Nu este așa! Dacă ar fi fost așa, atunci FMI nu ar fi împrumutat Grecia pentru plata datoriilor, în același timp în care continuă să ajute Ucraina…Ucraina, o țară care nu are și nici nu va avea capacitatea de a returna datoriile.
De ce ar dori globaliștii o destructurare parțială a UE, și ce ar avea de câștigat din această perspectivă? E simplu: ei câștigă ca urmare a declanșării crizei și haosului…o oportunitate de a prezenta apoi o dialectică falsă.
Europa nu este deloc reprezentativă pentru ceea ce doresc cu adevărat globaliștii în ceea ce privește viitoarea structură economică și politică mondială, indiferent de ceea ce declară unii și alții. Este, mai degrabă, „o jumătate de măsură”. Atunci când Europa va atinge fundul abisului financiar iar publicul, uluit, va începe să se întrebe ce naiba s-a întâmplat, elitele vor fi prezente, cu un răspuns imediat: vor pretinde că nu structura interdependentă a UE a reprezentat cauza problemei și vor da vina pe faptul că UE nu a fost centralizată SUFICIENT DE MULT. Vor pretinde că, pentru ca o economie supranațională și o monedă unică să funcționeze, trebuie să avem o guvernare supranațională. Cu alte cuvinte, sistemul UE a eșuat pentru că nu a existat o stabilitate care să fi fost asigurată de către un unic guvern mondial.
Socialiștii din Grupul Fabian vor susține că instituția barbară și depășită a suveranității naționale a fost cea care a provocat toată această criză. Nu vor sufla niciun cuvânt despre toate efectele negative ale sistemului economic interdependent și faptul că lipsa abundenței creează națiuni impotente de gură-cască. Toți alcătuim o mare națiune umană, așa că ar trebui să acceptăm ideea că vom reuși, sau ne vom prăbuși împreună. Aparent, o piața liberă și inovația individuală nu au nimic de-a face cu o structură economică înfloritoare. Ceea ce avem nevoie este o conștiință unită care ne poate transforma, individual, în părți ușor înlocuibile ale unui sistem care reprezintă moștenirea, istoria și tradițiile noastre…un sistem mai bun care să reprezinte promisiunea orașelor alchimice plutind în cer…un sistem în care nimeni nu trebuie să mai lucreze.
Prăbușirea UE reprezintă scopul globaliștilor. Nu există aproape nicio națiune sau instituție care să nu fie sacrificate pentru promovarea obiectivului lor: dominația totală mondială, politică și economică. Ei nu doresc doar un sistem complet centralizat; ei doresc ca toată lumea să îi roage să instituie acest sistem, în locul celui actual. Vor ca masele de oameni să creadă că acest sistem este ideea lor. Aceasta este forma cea mai răspândită și eficientă a sclaviei: sclavii sunt manipulați, astfel încât să ceară propria lor sclavie. Apoi, sclavii sunt păcăliți să creadă că sclavia lor reprezintă o realitate de care trebuie să fie mândri…iată „Diploma de Onoare” colectivă, dacă vreți.
Căderea SUA va fi diferită. SUA nu au neapărat o structură supranațională, ca aceea a UE. Așadar, povestea colapsului SUA va fi puțin diferită, iar lecțiile care deja sunt pregătite pentru predare vor fi puse în practică, cu o atenție sporită.
Americanii au menirea de a juca rolul imperialiștilor răsfățați care, în cele din urmă, vor primi ceea ce merită: o puternică lovitură economică, în zonele vulnerabile. SUA este noua Romă: pâine, circ și toate celelalte. Iar atunci când SUA se vor prăbuși, la fel ca și Europa, Fabienii vor fi prezenți, din nou, arătând cu degetul către lăcomia inerentă provocată de „suveranitatea națională” și aspirațiile distructive ale deținerii puterii într-un stat suveran, care nu ar fi fost posibile într-un sistem politic global, imparțial. Nu știu cât de mulți oameni realizează cu adevărat acest lucru, dar rolul americanilor pe scena mondială este acela de „băieți răi”…un rol atribuit lor, de către elite. Americanii sunt ticăloșii, restul lumii joacă rolul de victimă inocentă, iar centrele globaliste precum FMI și BIS au menirea de a fi eroii care vin în ajutorul omenirii, atunci când totul pare pierdut.
Datoria SUA este, de departe, mult mai mare decât a tuturor națiunilor UE laolaltă, fapt prezentat în articolul One Last Look At The Real Economy Before It Implodes – Part 3. Spre deosebire de Grecia însă, SUA au posibilitatea de a imprima bani fiat la dorință, prelungind astfel pedeapsa pentru cheltuielile lor masive, transformate în datorii. Cu toate acestea, așa după cum s-a văzut în reacțiile pieței la acțiunea de majorare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, în septembrie 2014, un astfel de eveniment va declanșa retrageri ample de capital de pe piețele bursiere și va anunța sfârșitul „noii normalități”. Din nou, de ce ar face gangsterii bancheri acest lucru? De ce nu mențin constant, aproape de zero, ratele dobânzilor? De ce Fed ignoră sutele de semnale care arată că SUA sunt într-o recesiune economică, discutând în continuare de creșteri ale ratei dobânzii, în ciuda a ceea ce s-ar putea crede, într-un mod logic, că ar reprezenta interesul instituției?
Fed știe că singurul lucru care susține piețele americane sunt banii gratis și credința oarbă a publicului că băncile și guvernul vor acționa pentru a opri orice suferință economică care ar apărea ca urmare a unei potențiale crize. Atunci când banii lichizi și credința oarbă vor dispărea, vom avea parte de o catastrofă majoră în jurul nostru. Globaliștii din cadrul Fed știu și doresc acest lucru sau, cel puțin, își doresc o versiune controlată a lui. Elitele au nevoie de căderea sistemului american actual, tocmai pentru că acest lucru va face loc apariției a ceea ce numim adesea „marea resetare economică”. Această resetare va reprezenta următoarea etapă a planului centralizării economice totale globale.
Nu e vorba de „contaminare”…nu există un astfel de lucru. Este o scuză, un țap ispășitor conceput pentru a distrage atenția de la problemele reale. Este vorba despre un efort concertat al globaliștilor, de-a lungul ultimilor decenii, pentru a aduce națiunile vestice într-o poziție de vulnerabilitate. Oamenii vulnerabili și speriați devin maleabili. Schimbări sociale pe care nu le-ați fi crezut posibile până acum devin foarte posibile mâine, în mijlocul unei crize. Cred că deja asistăm la debutul următoarei mari crize, iar ceea ce se întâmplă cu economia mondială susține punctul meu de vedere. Atunci când întregul sistem european atârnă de firul datoriilor Greciei, iar întregul sistem SUA atârnă de firul dobânzilor cu rată apropiată de zero și credința oarbă într-o piață liberă, ceva este pe cale să se destrame. Nu există drum de întoarcere. Există doar „înainte”…iar această cale nu este nici plăcută, nici confortabilă, și nici nu poate fi ignorată.
Nu putem uita că o criză este, în sine, o distragere a atenției. Orice fel de durere am simți mâine, sau poimâine, sau în următorul deceniu, amintiți-vă cine a declanșat totul: băncile internaționale și omologii lor politici globaliști. Indiferent ce se va întâmpla, nu fiți dispuși să acceptați un sistem centralizat. Nu contează cât de rezonabil sau rațional ar putea suna asta, în mijlocul terorii create de incertitudinea financiară, dar să nu dați fiarei ceea ce ea vrea. Refuzul de a ne conforma dialecticii sale este singura șansă rămasă de a ne întoarce la adevărata prosperitate. Odată ce vom trece dincolo, în zona care înseamnă interdependența instituționalizată la nivel mondial, nu vom mai ști niciodată ce înseamnă prosperitatea și libertatea.
Sursa articolului
Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s