Conștiința cuantică

de Ervin Laszlo, In5D
Eu definesc „conștiința cuantică” astfel: planul conștiinței la care accedem atunci când folosim potențialul computerului cuantic al creierului nostru. Creierul este un sistem cuantic macroscopic, dar noi îl folosim ca și cum ar fi numai un sistem biochimic clasic. Datorită funcțiilor sale de sistem cuantic, creierul nostru poate primi informații nu numai de la ochi și urechi, ci și direct din lumea largă, cea cu care suntem conectați dincolo de nivelul individual. De-a lungul istoriei, oameni înțelepți, fie ei șamani sau oameni de știință, poeți sau profeți, au folosit pe larg această capacitate înnăscută, proprie ființelor umane. Astăzi, această capacitate este larg neglijată, minimalizând percepția noastră despre lume și provocându-ne un sentiment apăsător, ca și când am fi separați de ceea ce ne înconjoară.
Eu cred că această conștiință cuantică ar putea fi următoarea etapă în evoluția conștiinței noastre și că această evoluție ar putea reprezenta mântuirea noastră.
Primul lucru pe care vă rog să-l rețineți este că conștiința umană nu este statică, stabilă. Este produsul unei lungi evoluții, și este capabilă de o dezvoltare continuuă. În istoria celor 50.000 de ani ai speciei pe care o numim cu mândrie Homo Sapiens, corpul uman nu s-a schimbat în mod semnificativ dar conștiința umană a facut-o…și se poate schimba din nou.
Numeroase „culturi alternative” ne spun că o noua conștiință umană este deja în curs de dezvoltare. Membrii acestor „culturi” – mișcarea-verde, mișcarea pentru pace, mișcarea pentru o viață durabilă, mișcarea inițiativelor culturale, etc – împărtășesc valori sociale similare și sunt deschiși și interactivi cu marea societate; ei nu caută izolarea și nu se dedau la promiscuități sexuale. Scopul lor este de a regândi credințele și valorile umane unanim acceptate și adoptarea unui stil de viață mai responsabil. Ei doresc trecerea de la un sistem materialist ostentativ și risipitor de energie, către simplitatea voluntar asumată și căutarea armoniei cu natura.
O nouă conștiință este pe cale să se nască. Acest lucru înseamnă că însăși conștiința umanității evoluează? Câțiva gânditori celebri au afirmat asta. Înțeleptul indian Sri Aurobindo a vorbit despre apariția superconștiinței la tot mai multe persoane, iar acest lucru denotă evoluția conștiinței umane. În mod similar, filosoful elvețian Jean Gebser a vorbit despre conștiința integrală 4-Dimensională, ca o expansiune de la etapele anterioare ale conștiințelor arhaice, magice si mitice. Misticul canadian Richard Bucke a numit-o noua conștiință „cosmică”, iar în dinamica spiralei colorate, teorie dezvoltată de Chris Cowan și Don Beck, ea este etapa turcoaz a individualismului colectiv, spiritualitatea cosmică și schimbările planetare. Pentru filosoful Ken Wilber, aceste evoluții semnifică o tranziție evolutivă de la caracteristica conștiinței mentale a animalelor și oamenilor, la conștiința subtilă arhetipală, transindividuală și intuitivă, apoi la conștiință cauzală și, în cele din urmă, la „conștiința ca atare”.
Psihiatrul Stanislav Grof a rezumat caracteristicile conștiinței în curs de evoluție, ca fiind „transpersonale”.
Există o similitudine remarcabilă între aceste concepte vizionare. Supraconștiința, conștiința integrală, conștiința cosmică, conștiința etapelor-turcoaz, și conștiința ca atare sunt, toate, forme de conștiință care transced decalajul între mine și tine, între individ și lume, între ființa umană și natură. Dacă acești gânditori au dreptate, acest tip de conștiință va fi următoarea etapă în evoluția conștiinței speciei noastre.
Conștiința cuantică (CC) ar putea fi, probabil, următoarea etapă în evoluția minții umanității…dar ce ar însemna mântuirea noastră?
Răspunsul este simplu, și de bun simț: CC este o conștiință a intuiției directe, a simțirii conexiunii cu natura. Ea înseamnă empatia cu ceilalți oameni și cu natura; aceasta aduce experiența unității și a apartenenței. Prin CC vom realiza că fiind una cu ceilalți și cu natura, ceea ce vom facem pentru ei, vom face de fapt pentru noi înșine.
Nu numai că CC va determina un comportament individual mai responsabil față de alte persoane și față de planetă, dar, de asemenea, ne va încuraja să ne unim pentru a face față problemelor cu care ne confruntăm.
Cei mai mulți dintre noi cooperăm cu membrii familiilor noastre și cu comunitatea. Dar cooperarea a devenit vitală și necesară, la un nivel global: este în interesul nostru de a coopera cu semenii noștri, la nivel de comunitate globală. Fără o astfel de cooperare vom depăși cu greu amenințările globale și problemele cu care ne confruntăm. Fără a coopera riscăm să ne numărăm printre speciile care au dispărut deoarece nu s-au putut adapta unor noi condiții de viață.
Propunându-ne și dedicându-ne cooperării putem face față provocărilor supraviețuirii: suntem 7 miliarde de ființe umane…putem fi și mai multe, locuind în pace, pe planetă. Avem tehnologiile, competențele, resursele financiare și umane necesare. Formele abjecte ale sărăciei pot fi eliminate, energia și tehnologiile eficiente privind resursele naturale pot fi făcute disponibile pe scară largă, resursele de apă pot fi reciclate, apa de mare desalinizată, și adoptate noi forme sustenabile de agricultură. Putem fi mult mai eficienți în captarea imensului flux de energie solară. Pentru a finanța aceste proiecte este nevoie de o mică parte din enormele sume de bani care sunt utilizate în prezent în speculații bursiere în folosul altora, ori pentru auto-distrugerea noastră.
Cooperarea la nivel global este o nouă cerință în istoria civilizației noastre, iar noi încă nu suntem pregătiți pentru ea. Instituțiile și organizațiile noastre au fost concepute pentru a-și proteja propriile interese în competiția cu alții; scopul a fost să se unească în interesul lor comun, a fost limitat doar la aspirații teritoriale și apărare, și la câștigul economic în domeniile dorite de ele. Voința de a coopera în proiecte cooperatiste la nivel global a fost subordonată interesului propriu imediat, în detrimentul interesului vital al unei comunități mai largi…această voință încă lipsește în domeniile politic și economic.
Atunci când totul va fi pus la punct, asta va însemna răspândirea unei conștiințe-adaptive, nouă și evolutivă, conștiința cuantică a unității, care aparține nevoii fundamentale a timpului nostru…condiția prealabilă pentru crearea unei lumi pașnice și durabile.
Forme și aspecte ale noii conștiințe sunt deja în curs de dezvoltare în lume, dar ele nu au atins încă apogeul. Atunci când CC va devini predominantă, omenirea va fi atins un stadiu mai înalt al maturității sale. Vom fi o specie care are nu numai tehnologiile și competențele necesare, ci va avea înțelepciunea și voința de a supraviețui în noua lume, o lume creată de noi înșine.
Sursa articolului
Reclame

5 comentarii

 1. Iată am ajuns şi în anul de graţie 2017.Citeam articole publicate în urmă cu 2 ani şi mă bucuram ca un copil că MAREA RSETARE VA SPĂLA PUROIUL,FOAMETEA,,că FEDA va fi activată ,şi în sfîrşit orice om trăitor de pe acest pămînt nu va mai fi sclavul cuiva ,că gradul de CONŞTIINŢĂ va sparge vechile tradiţii sau obiceiuri nejustificate întărite şi susţinute de mari interese. Nu vreau aici să-mi manifest scepticismul că şi acest an va trece-în pofida tuturor evenimentelor cosmice recent petrecute şi a celor care urmează,pentru că la tot pasul dai de oameni care nici nu vor să audă,să creadă,sau să se pună în slujba noilor energii care de mai bine de 3 ani mătură spaţiul cosmic şi pe cel terestru şi ce e foarte grav că deşi simnt că ceva nu mai este cum era în urmă cu 10-15 ani şi că astfel de fenomene se amplifică şi sînt tot mai de nestăpînit cu fiecare zi care trece,că nici pe plan social SIGURANŢA nu mai este o certitudine,că transformările sociale aduc un val de dezechilibru,că ceea ce era pînă mai dăunezi de nemişcat,iată că acum se spulberă,că tiparele climatice şi de relief nu-şi mai găsesc locul ,extincţiile de la micrto la macro zguduie şi teraformează….etc…. Şi analiza ar putea fi dusă aşa mai departe ,trecînd prin tot regnul viu ,ca în final -aşa cum Tom Kanyon defineşte NODURILE DE HAOS, foarte greu să te echilibrezi căutîndu-ţi „calea de mijloc” sau PUNCTUL ZERO. Şi haosul din toate puntele sub care scrutăm intewriorul şi exteriorul aduce plecarea individuală sau de grup a sufletelor care şi-au încheiat contractul părăsesc în mod brutal planul 3D. Şi ca dovadă că nimicx nu s-a înţeles -de grosul populaţiei ASCULTĂ ŞI CU ORBIRE URMEAZĂ DOGME,paternuri aşazis străbune, ,prin amabilitatea şi /bună voinţa) religiilor actuale,sistemul ţine cu dinţii la tiparele şi crezurile depăşite,nevrînd nimeni SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ „SÎNT CU TOŢII PE DOS”. SĂ AUZIM NUMAI DE BINE ?

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pentru a evidenţia prezenţa mea ,mă găsiţi şi pe F.book la Luminar George Nando,unde postez în scopul TREZIRII SEMENILOR NOŞTRI materiale,articole ,videoclipuri,tot ceea ce consider sursă sigură,de ajutor pentru cei interesaţi dar şi cu BUNA INTENŢIE a autorilor pe care de-a lungul timpului i-am selectat dînd de-a lungul anilor dovadă de seriozitate,statornicie în idealuri,optimişti….întrun cuvînt DE ÎNCREDERE – aşa cum îl consider pe domnul Cristian Andrei , dovedind în nenumărate postări de texte traduse sau articole aparţinînd spiritualiştilor români fapt pentru care -i mulţumesc . A fi ferm în astfel de timpuri tre .ori să ai inconştienţă,ori să dai dovadă de NESTRĂMUTATĂ CREDINŢĂ ÎN VIITORUL A.C.U.M.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Referitor la primul comentariu: mai avem de mâncat multă mămăligă, George! Sistemul nu va ceda ușor căci el controlează tot…mai puțin conștiințele celor cu adevărat treziți. 🙂
   Îți mulțumesc atât ptr comentarii cât și ptr aprecierile la adresa mea!
   Să auzim numai și numai de bien!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s