Totul este Energie

Noile descoperiri ale oamenilor de știință demontează tot ceea ce cunoșteam despre realitatea în care trăim
V-ați gândit vreodată la ceea ce este cu adevărat real?! Ei bine, cele mai recente descoperiri ale fizicii cuantice arată că nimic nu este așa cum pare să fie. De fapt, s-a dovedit că totul în jurul nostru (inclusiv noi) este alcătuit din energie pură.
În această lume fizică, s-a crezut mult timp că la baza a tot ceea ce există se află particule mici de materie, elemente constitutive ale realității noastre. Urmând această teorie, fizicienii au încercat să înțeleagă doar atât: cum anume aceste mici elemente construiesc lumea fizică în care trăim.
Multe experimente au fost făcute și, cu fiecare nouă descoperire în domeniul fizicii cuantice, tot mai multe informații arată faptul că în centrul întregii existențe se află o rețea de energie pură, ale cărei componente se întrepătrund și formează structuri care construiesc (și) realitatea noastră.
De îndată ce oamenii de știință au început să cerceteze fenomenul de ciocnire controlată a electronilor în marile acceleratoare de particule au descoperit că toate elementele ce compun materia sunt, de fapt, energie. Aceste elemente, aparent fizice, conțin nimic mai mult, și nimic mai puțin, decât energie pură, plină cu informații.
Ceea ce este și mai fascinant este faptul că oamenii de știință au descoperit că electronii prezintă două stări de existență…simultan, pot fi și undă și particulă! În funcție de situație, aceste particule subatomice s-au comportat diferit. Interacțiunea directă cu ele și/sau simpla observare a lor au dovedit că le afectează modul în care acestea s-au comportat.
Atunci când au fost observate conștient, particulele au început să se manifeste precum niște elemente fizice, materiale. Dacă nu sunt observate, ele există sub formă de undă. Cu alte cuvinte, și cel mai probabil, lumea din jurul nostru există pur și simplu datorită unei “conștiințe” ce o menține “închegată”.
Această conștiință mai este cunoscută și ca conștiința colectivă, Dumnezeu, Logos, etc, ceea ce conduce la ideea că tot ceea ce reprezintă existența există datorită acestei conștiințe.
Această mare masă de energie ce alcătuiește ceea ce pare a fi realitatea fizică își poate schimba cu ușurință aspectul și forma, în funcție de ”acea conștiință” care ”o observă”.
Ce/cine anume creează această realitate comună pe care noi, oamenii, o percepem?
Descoperirile științei au arătat că, aparent ciudat, în Univers totul este conectat la un anumit nivel, formând ceea ce s-a denumit „Rețea de câmp cuantic“.
Experimentele științifice au demonstrat că odată ce între anumite particule s-a format (stabilit) o conexiune acestea vor rămâne “lipite“ dpdv energetic, conexiunea astfel formată fiind stabilă și constantă, indiferent de distanța fizică dintre particule.
Știind că în esența lor, toți și toate suntem alcătuiți din aceleași elemente atomice care au fost prezente în timpul Big Bang-ului, se pare că tot ceea ce ne înconjoară, toți cei din jurul nostru, inclusiv noi între noi, totul este conectat.
Această energie, ce creează toată existența și conține toate informațiile a tot ceea ce există, a fost și va fi mereu. Câmpul cuantic de informații este cel ce creează ceea ce, în esență, suntem noi și totul din jurul nostru, iar noi datorăm asta conștiinței și percepției noastre.
Greu de înțeles, așa după cum ar părea la prima vedere, dar energia care construiește Universul nostru este materializată în ceea ce “suntem noi“ și ceea ce „este tot ce ne înconjoară“. Și toate astea, mulțumită acelei conștiințe pe care o avem și cu ajutorul căreia materializăm și/sau manifestăm realitatea…ca și cum am fi prinși într-un “permanent dans“ cu existența noastră, la niveluri care nu pot fi lesne înțelese de minte.
Așa după cum Swami Muktananda punctează, “Sinele, Shiva, este extrem de pur și liber, iar voi îl puteți experimenta constant, prin scânteirea minții. El nu poate fi perceput prin simțuri, deoarece el face ca simțurile să lucreze. Nu poate fi perceput de minte, deoarece face ca mintea să gândească. Totuși, Sinele poate fi cunoscut…însă, pentru a-l putea cunoaște nu avem nevoie de ajutorul minții sau simțurilor.“
În concluzie, se pare că nu timpul și spațiul sunt cele care conferă dimensiunea vastă a realității în actuala sa formă, ci conștiința, înțeleasă și privită la modul “extins“.
Înainte de toate, conștiința este cea care unește timpul, spațiul și materia, creând astfel existența. În caz contrar, totul nu ar fi decât energie infinită, în mișcare continuă…și, în lipsa conștiinței, toată această energie ar fi “nefolositoare“.
Sursa articolului
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s