“Dumnezeu”, și Spiritul sau Sinele Individual

Religia, unul dintre Sistemele de manipulare a psihicului uman, ne învăță că există „un Dumnezeu”.
Acest „Dumnezeu”, așa după cum este DEFINIT și cunoscut de mintea umană, NU este ceea ce pare a fi. Dincolo de „adevărul religios”, „Dumnezeu” este de fapt ESENȚA sau SURSA sau TOT CEEA CE ESTE! Tot Ceea Ce Este este atât Non-Manifestare cât și Manifestare.
„Dumnezeu” sau „Spiritul Suprem” sau „Conștiința Supremă” este însăși ESENȚAESENȚA sau SURSA este PESTE TOT și ORIUNDE.
Privind însă din PERSPECTIVA Creației, “Dumnezeu” este însăși Manifestarea! Asta înseamnă că este atât SPIRIT cât și MATERIE.
Conform percepției minții raționale umane trebuie să existe “un început”. Respectivul concept presupune ca momentul de început al Creației” să aparțină „unui creator”, cunoscut și sub denumirea de “Prim-Creator”. Acest “Prim-Creator”, indiferent dacă este Spirit sau Conștiință, formă sau entitate, a fost implementat în conștiința umană sub numele de “Dumnezeu”.
Un Spirit sau Sine Individual (S.I. – Conștiință Individuală) este O PARTE a ESENȚEI, ce CREEAZĂ…la fel cum a creat și „Prim-Creatorul”. Altfel spus, S.I. se manifestă (creează) în Creația deja manifestată. Manifestând Creația sau manifestându-se în Creație S.I. creează (și) materia. Așadar, S.I. este “un Dumnezeu creator”!
La alegere, S.I. “coboară în materie” creând (și) în “Lumea Materială” a ESENȚEI ceea ce el dorește să experimenteze. Experiențele unui S.I. creează realitățile sale individuale în “Lumea Materiei”.
La nivel pământean, Spiritul sau Conștiința este și aer, și apă, și grăunte de nisip, și piatră, și fir de iarbă, și floare, și copac, și moluscă, și pește, și insectă, și pasăre, și animal, și om…într-un cuvânt, este însăși Natura.
Rezumând: deoarece S.I. este Parte a ESENȚEI și conține ESENȚA, toate Spiritele “SUNT EGALE”. De aici, rezultă că personajele biblice (mă rezum doar la Biblie) Isus, arhangheli, îngeri, sfinți, etc, nu sunt cu nimic SUPERIOARE mie, ție și/sau nimănui altcuiva!
Ca să nu mai vorbesc de “Dumnezeu”…oricare ar fi el sau oricum ar fi denumit acesta!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s