Fractalul și „Creația”

Fractalul este un tipar geometric (în natură) și matematic (la nivel abstract), o “formă” ce se “auto-multiplică” la infinit urmând aceeași unică “matrice informațională”, generând astfel o infinitate de tipare-cόpii asemenea originalului. Altfel spus, pare că fractalul “intră în el însuși” generând cόpii care, fiecare la rândul ei intră în ea însăși generând alte cόpii, ș.a.m.d.
Urmând această definiție, eu cred că Tiparul Primordial din care s-a creat, respectiv cel care stă la baza a ceea ce noi denumim Creație, este o Matrice-Fractal.
Toată această poveste pe care o cunoaștem ca fiind „povestea Creației” urmează principiul auto-multiplicării infinite și/sau la infinit a Tiparului-Matrice Originar. Acest Principiu poate fi asemănat / comparat cu “Principiul oglinzilor paralele”: o persoană aflată între 2 sau mai multe oglinzi își va vedea propria-i formă fizică oglindită la infinit.
Principiul multiplicării fractalului, transpus în „Creație”, presupune că Energia și/sau Informația Tiparului Originar se transferă cόpiilor sale, de fapt același Tipar Primordial (auto)multiplicat.
Așadar, raportându-mă la acest Principiu al Transferului de Informație, eu cred că Creația reprezintă același Tipar Originar de Energie-Informație ce se (auto)multiplică la infinit. Creația este doar o Unică Matrice Originară ce există multiplicată în ea însăși!
Respectând acest Principiu (demonstrat matematic de Mandelbrot), rezultă că de fapt Universul sau Creația nu există și nu se extinde, ci este doar un Tipar Fractalic ce „colapsează” continuu în el însuși!
Această multiplicare a “Singularității” sau „Fractalului” conferă (și) minții umane o perspectivă / paradigmă / viziune / percepție a “existenței unei anumite realități”, perspectivă / paradigmă / viziune / percepție pe care civilizațiile antice au denumit-o MAYA…adică ILUZIA! Conform interpretării mele, de fapt această „Iluzie” este dată de existența și manifestarea Principiului Fractalului. Cu toate astea, Iluzia este REALĂ deoarece Fractalul Originar EXISTĂ!
Ca urmare, mi-am pus o întrebare: ce anume “conține” sau cum este „setat” acest Tipar Originar, Fractalul? Păi ar conține „un Cod Binar” constituit din (doar) 2 componente: „1” (unu) și „0” (zero). Cu scuzele de rigoare, dar nu pot explica altfel Informația Primordială conținută de Singularitate! Acest „Cod Binar” format din „1” și „0” ar genera 2 “Dimensiuni” sau Principii Fundamentale: INFINITATEA și ETERNITATEA. Dar mai este nevoie de încă ceva în această ecuație: de „Energie”! „Energia” poate fi însuși „Raportul de Aur” sau „Numărul de Aur – Φ” din Șirul lui Fibonacci, șir în care primele două numere sunt 1 și 0: https://matematicasiteologie.wordpress.com/2012/09/19/sirul-lui-fibonacci-una-din-cheile-de-acces-la-codul-sursa-al-creatiei-lui-dumnezeu/
Așadar, „Energia” este infinită, eternă și „repetitivă”…iaca „evoluția”! „Infinitatea / Infinitul” ar însemna “Spațiul”, în timp ce „Eternitatea” ar însemna “Timpul”. Am pus ghilimelele de rigoare deoarece, conform Teoriei Fractalului, spațiul și timpul fizice NU EXISTĂ…ele există doar ca CONCEPTE ale minții raționale. De fapt, sunt Concepte OFERITE de ILUZIE!
Drept urmare, ceea ce noi percepem sau știm că ar fi „o Creație infinită și eternă” nu ar fi decât „oglindirea” Fractalului în el însuși. Aceste cόpii-oglinzi ale Singularității pot reprezenta, fiecare la rândul ei, tot atâtea Universuri și Dimensiuni, existând posibilitatea ca însăși Informația Originară să creeze Marea Iluzie: cea a „Diversității în Unicitate” sau așa-cunoscuta „Legea lui Unu”.
Continuumul Spațiu-Timp nu reprezintă altceva decât “infinitatea și eternitatea“ Singularității care, la rândul ei, conține alte și alte “infinite și eterne“ Singularități: iaca Fractalul!
Mergând mai departe cu acest raționament rezultă că nici “Infinitul“ și nici “Eternitatea“ NU EXISTĂ cu adevărat deoarece Tiparul-Matrice Originar (Punctul de Singularitate) presupune existența unui “Ceva”, FINIT.
Trecând și de FINITUL “Infinitului și Eternității“, respectiv „Creația”, este evident că ne putem pune următoarea întrebare: “Dar acest Tipar-Matrice FINIT de cine anume A FOST CREAT?“
Ar putea fi întreaga Creație (deci și noi) un CONSTRUCT ILUZORIU, virtual, generat de DOAR 2 „biți” ai unui Program Informațional creat de un anume „Programator”, nu are importanță ce/cine ar fi acesta?! Eu cred că da…este posibil!
Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s